Skip to main content

Jenis-jenis kegemukan

Jenis-jenis kegemukan

Korang nak tau tak jenis-jenis kegemukan ni ada banyak tau. Gemuk boleh dibahagikan kepada 4 jenis iaitu gemuk air, gemuk angin, gemuk lemak dan gemuk daging. Gemuk macam mana pun korang itu tak penting yang penting korang tau camna cara nak turunkan berat dan pastikan semangat korang untuk turunkan berat tu sentiasa konsisten. Apa-apa pun jom kita kenali jenis-jenis kegemukan:

 

(more…)

Panduan mudah senaman Tabata

Panduan mudah senaman Tabata

Kali ni Abam nak share sikit info berkenaan panduan mudah senaman Tabata. Tabata ialah sejenis senaman High Intensity Interval Training (HIIT). Senaman ni telah diperkenalkan oleh Dr. Izumi Tabata seorang saintis dari Institut Kecergasan dan Sukan Kebangsaan (Institute of Fitness and Sports) di Tokyo, Jepun. Senaman jenis ni memang tengah famous sekarang ni. Kalau nak kurus korang boleh la try senaman ni.

 

(more…)

Pengedar GC Tea

Pengedar GC Tea

Kat bawah ni Abam Nas senaraikan nama-nama pengedar GC Tea untuk kemudahan uolls nak cod. Kalau takda pengedar berdekatan dengan kawasan uolls, try whatsapp Abam Nas dulu ye. Adalah lebih baik kalau uolls je jadi pengedar GC Tea kawasan tu lagi bagus. Bleh la uolls buat side income kan. Baik grab cepat-cepat sebelum orang lain sebat.

 

(more…)

Cara minum GC Tea

Cara minum GC Tea

Korang dah beli GC Tea tapi tak tau cara minum GC Tea? Or baru nak tau pasal GC Tea? Meh Abam Nas nak guide sikit. Dalam sekotak GC Tea ada 60 uncang dan untuk kegunaan 2 bulan. 1 hari guna 1 uncang je. Uolls ada 2 pilihan, samada nak rendam dalam 1 tumbler besar atau just rendam bila uolls nak minum coz GC Tea ni pekat. 

 

(more…)