Skip to main content

Cara buat air detox sendiri

Cara buat air detox

Pasti ramai yang hadapi masalah untuk turunkan berat badan. Kalau turun pun hanya beberapa kilo je. Lepas tu kalau makan sikit je pun badan akan cepat naik. Stress kan. Untuk turunkan berat badan, Abam cadangkan korang buat la detox dulu untuk buang toksin yang ada dalam badan korang tu. Dah bape banyak toksin yang tersimpan dalam badan korang tu. Meh Abam nak share kat korang cara buat air setox sendiri.

 

(more…)

Kebaikan detox untuk badan

Detox baik untuk badan

Korang mesti pernah dengar pasal detox kan. Tau tak detox tu apa dan kebaikan detox untuk badan korang. Detox ni adalah proses penyingkiran bahan toksik atau buangan dari tubuh badan manusia. Badan manusia mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati, usus dan ginjal. Apabila kita berpuasa, badan akan melakukan proses detox semulajadi.

 

(more…)

Jenis-jenis kegemukan

Jenis-jenis kegemukan

Korang nak tau tak jenis-jenis kegemukan ni ada banyak tau. Gemuk boleh dibahagikan kepada 4 jenis iaitu gemuk air, gemuk angin, gemuk lemak dan gemuk daging. Gemuk macam mana pun korang itu tak penting yang penting korang tau camna cara nak turunkan berat dan pastikan semangat korang untuk turunkan berat tu sentiasa konsisten. Apa-apa pun jom kita kenali jenis-jenis kegemukan:

 

(more…)

Panduan mudah senaman Tabata

Panduan mudah senaman Tabata

Kali ni Abam nak share sikit info berkenaan panduan mudah senaman Tabata. Tabata ialah sejenis senaman High Intensity Interval Training (HIIT). Senaman ni telah diperkenalkan oleh Dr. Izumi Tabata seorang saintis dari Institut Kecergasan dan Sukan Kebangsaan (Institute of Fitness and Sports) di Tokyo, Jepun. Senaman jenis ni memang tengah famous sekarang ni. Kalau nak kurus korang boleh la try senaman ni.

 

(more…)